Kip met gember en peultjes

Kip met gember en peultjes is een lekker fris gerecht en goed voor de lijn! Zorg wel dat je op tijd begint met het bereiden van deze maaltijd, want de kip moet 1 uur marineren in de koelkast. Voor de rest is deze maaltijd in de 20 minuutjes al klaar en ook niet moeilijk om te maken. De geur van gember, koriander en de sojasaus zal bij iedereen de eetlust opwekken!

Ingrediënten (4 personen)

340 gram kippenborst, zonder vel en bot in reepjes gesneden

170 gram peultjes

120 gram taugé

2 wortels, heel fijngesneden

1 prei, fijngesneden

2 ½ centimeter verse gember, geschild en fijngesneden

2 knoflookteentjes, geperst

2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

2 eetlepels sesamolie, geroosterd in een droge koekenpan

1 eetlepel sesamolie

1 eetlepel droge sherry

1 eetlepel sojasaus

1 citroen

Peper en zout naar smaak

2 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken

Voorbereiding

Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens het sap eruit. Pak dan een grote kom (geen metalen kom!) en doe hier het citroensap en de Bakje kip, gember en peultjesgeraspte schil in. Voeg dan de helft van de knoflook en koriander aan de kom toe. Meng alles door elkaar en voeg dan de kipreepjes met wat peper en zout toe. Roer alles nog eens door elkaar, dek de kom af met plastic folie en zet hem in de koelkast. Laat de kip 1 uur in de koelkast marineren.

Bereiding

Pak een wok of grote koekenpan. Verhit de zonnebloemolie in de pan en voeg de gember en de rest van de knoflook toe. Voeg dan de gemarineerde kip aan de pan toe en roerbak voor ongeveer 4 minuten. Voeg dan de prei en de worteltjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Daarna kunnen de peultjes en de taugé erbij. Roerbak alles nog ongeveer 3 minuten tot alles gaar is. Giet als laatste de sherry en de sojasaus in de pan en laat het geheel nog 2 minuutjes doorbakken. Als alles in de pan gaar is, kan hij van het vuur gehaald worden. Strooi dan de sesamzaadjes in de pan en roer alles goed door elkaar. Verdeel de kip met gember over 4 borden. Serveer er witte rijst bij.