Kruidige gemberthee

Deze kruidige gemberthee heeft, zoals de naam het al zegt, een lekkere kruidige smaak, en is vooral lekker wanneer je gewoon eens zin hebt in iets anders.

Ingrediƫnten

  • 4 kopjes water
  • 4 Ć  5 plakken verse gember
  • een paar dunne reepjes sinaasappelschil
  • 4 kruidnagels
  • 4 gedroogde peulen kardemom (kardemom is een specerij en familie van gember! Kardemom smaakt kruidig met een beetje mint en citroen. Gedroogde kardemompeulen kan je bij een Chinese toko kopen. De gemalen vorm is bij de gewone supermarkt verkrijgbaar).
  • 2 kleine kopje halfvolle melk
  • 4 theelepels gedroogde theeblaadjes
  • bruine basterdsuiker

Bereiding

Doe het water, de plakken gember, de reepjes sinaasappelschil, de kruidnagels en de peulen kardemom in een pan en zet het op het vuur. Doe een deksel op de pan wanneer het water kookt en laat alles 10 minuten koken. Verwarm de melk 1 minuut in de magnetron en voeg, samen met de theeblaadjes, toe aan het mengsel in de pan en laat dit nog 2 minuutjes sudderen. Zet daarna het vuur uit en laat alles (naar eigen smaak) nog 4 tot 5 minuten trekken. Zeef de inhoud van de pan en verdeel de thee over 4 bekers. Voeg per beker de suiker naar smaak toe.